Omniasig - creștere a primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului

Omniasig - creștere a primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2020

Compania Omniasig, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat în primele trei trimestre ale anului 2020, marcat puternic de provocările cauzate de pandemie, o creștere de 3% a primelor brute subscrise, în comparație cu primele nouă luni ale anului trecut. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului 2020 a fost de peste 975 milioane lei, în creștere cu 3% față de aceeași perioadă a anului anterior. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat de companie a fost de aproape 56 milioane lei. De asemenea, compania a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite de peste 610 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcționând neîntrerupt în toată această perioadă.

H&M sub anchetă, acuzații de discriminare față de unii cumpărători. Bon fiscal cerut abuziv CITEȘTE ȘI H&M sub anchetă, acuzații de discriminare față de unii cumpărători. Bon fiscal cerut abuziv

Clienții au arătat un interes în creștere pentru Asigurările de incendiu și calamități naturale (Property), astfel că în primele nouă luni ale anului curent, valoarea subscrierilor a fost cu 10% mai mare, respectiv peste 184 milioane lei. 

În intervalul ianuarie–septembrie 2020, pe măsură ce conștientizarea nevoii de produse și de servicii medicale a crescut, linia Asigurărilor de Sănătate a consemnat în continuare o creștere constantă. Astfel, valoarea subscrierilor a urcat cu peste 35% pe această linie.

Totodată, compania a realizat investiții susținute pe acest segment prin digitalizarea continuă a asigurărilor de sănătate.

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în primele trei trimestre ale acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 6%.

În primele trei trimestre, asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat aproximativ același nivel al volumului de prime brute subscrise precum anul trecut, cu un total de peste 667 milioane lei, cumulat pe ambele linii. Remarcăm o preocupare pentru creșterea nevoii de protecție facultativă pe linia asigurărilor auto, având în vedere că linia CASCO a înregistrat o creștere de 10%. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu aproape 9%, ajungând la valoarea de peste 530 milioane lei.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 25 de ani pe piața asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime brute
subscrieri