România - în Comitetul Executiv al Organizației Internaționale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

România - în Comitetul Executiv al Organizației Internaționale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Dan Armeanu

scris 12 nov 2019

România, prin intermediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentată de către Dan Armeanu - vicepreședinte al Sectorului Sistemului de Pensii Private, a fost realeasă pentru un mandat de doi ani (2019-2021), în poziția de membru al Comitetului Executiv al Organizației Internaționale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

În prezent, IOPS este cea mai reprezentativă organizație internațională în domeniu, are 87 de membri și  reunește autorități de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicții din întreaga lume, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociați. Comitetul Executiv este principala structură de conducere, care stabilește obiectivele organizației, coordonează activitatea și asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

Un ceas Patek Philippe a fost vândut pentru suma record de 31 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Un ceas Patek Philippe a fost vândut pentru suma record de 31 de milioane de dolari

România va fi implicată în consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare și supraveghere a sistemelor de pensii la nivel internațional.

IOPS este un organism internațional independent, ai cărui membri sunt reprezentați de autoritățile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS acționează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce privește aspectele legate de supravegherea și reglementare pensiilor, promovează cooperarea internațională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii și promovează, conduce și facilitează cercetarea, în cooperare cu organismele internaționale relevante.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan armeanu
asf
pensii private
iops