FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație

FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație
scris 12 nov 2019

Utilizatorii aplicației Facebook vor avea în curând la dispoziție două opțiuni prin care vor putea controla mai bine bara de butoane și conținutul acesteia.

Facebook a început să implementeze două opțiuni noi privind bara de butoane din partea de jos a aplicației (iOS), respectiv de deasupra feed-ului (Android).

Prima dintre acestea le permite utilizatorilor să elimine anumite butoane de pe bară și să le înlocuiască cu altele. De exemplu, cei care nu folosesc Market, secțiunea de vânzări și cumpărări a Facebook, pot elimina butonul respectiv sau îl pot înlocui cu butonul unei secțiuni pe care o folosesc frecvent.

A doua opțiune le dă utilizatorilor posibilitatea să dezactiveze punctele roșii care atrag atenția asupra notificărilor sau indică apariția conținutului nou într-o anumită secțiune.

Piața smartwatch-urilor a crescut semnificativ în ultimul trimestru CITEȘTE ȘI Piața smartwatch-urilor a crescut semnificativ în ultimul trimestru

Noile opțiuni pot fi accesate din tabul More > Settings & Privacy > Settings > Shortcuts. Alternativ, apăsarea prelungă a unui buton din bară duce la apariția unui meniu care permite eliminarea acestuia, dezactivarea punctelor roșii și accesarea setărilor pentru bara de butoane.

Ambele opțiuni, legate de butoanele propriu-zise și bulele roșii, erau folosite de Facebook pentru promovarea secțiunilor pe care vroia să le crească și pentru ghidarea utilizatorilor către acestea prin atragerea atenției.

Oferirea acestor opțiuni pare o concesiune pe care Facebook o face utilizatorilor, cedând o parte din controlul pe care-l exercită asupra experienței tuturor celor care folosesc aplicația mobilă.

Noile opțiuni sunt implementate pe iOS chiar zilele acestea, urmând să apară și pe Android în săptămânile următoare.

FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ios
android
aplicatie