UPDATE Cioloș anunță: Tariful de referință pe piața RCA va fi înghețat pentru 6 luni

UPDATE Cioloș anunță: Tariful de referință pe piața RCA va fi înghețat pentru 6 luni
scris 14 sep 2016

Tariful de referință pe piața RCA va fi înghețat pentru 6 luni printr-o ordonanță de urgență care va fi aprobată astăzi de Guvern, alături de alte măsuri de reglementare, astfel încât instituțiile cu atribuții să aibă timp să implementeze noile reguli, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

El a precizat că înghețarea a fost convenită la propunerea transportatorilor și după consultarea Consiliului Concurenței, adăugând că speră ca, în aceste condiții, protestul pregătit pentru mâine să fie anulat.

Anterior, transportatorii au ieșit optimiști de la negocierile cu Guvernul privind proiectul de ordonanță de urgență prin RCA și iau în calcul suspendarea protestului programat pentru joi, urmând însă să insiste în continuare pentru demiterea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), căreia îi reproșează că nu a reglementat piața.

Ei au arătat că a fost convenită înghețarea tarifului de referință pe piața RCA pentru 6 luni.

Asociațiile de transportatori rutieri au semnat un protocol cu Primăria generală a Capitalei pentru un protest care să fie organizat mâine în Piața Victoriei și la care să participe 5.500 de persoane și 5.000 de autovehicule.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului care preia o parte dintre solicitările transportatorilor rutieri, inclusiv posibilitatea unei intervenții asupra prețurilor stabilite de către firmele de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară putând solicita firmelor de asigurări aprobarea scumpirii polițelor RCA în anumite condiții

Transportatorii consideră însă că proiectul nu răspunde solicitărilor, deoarece nu limitează tarifele RCA. Miercuri dimineața, înainte de ședința de guvern, ei au ieșit însă optimiști de la discuțiile cu reprezentanții Executivului.

Noua Lege RCA a trecut de Senat. Statul vine la putere pe piața asigurărilor CITEȘTE ȘI Noua Lege RCA a trecut de Senat. Statul vine la putere pe piața asigurărilor

Transportatorii i-au acuzat, în mai mult rânduri, pe asiguratori că au mărit în ultimul an și de cinci ori tarifele RCA, în mod nejustificat.

De la intrarea în UE, România nu a introdus niociodată acest mecanism de control al prețurilor permis de legislația europeană în condiții cu totul speciale. 

Scumpirea polițelor RCA este principala nemulțumire a transportatorilor rutioeri, care au organizat în ultimul timp proteste pe șoselele de centură ale marilor orașe, circulând cu viteză foarte mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
transportatori
rca