Autoritățile siriene au înăsprit sancțiunile împotriva utilizării monedelor străine

Autoritățile siriene au înăsprit sancțiunile împotriva utilizării monedelor străine
scris 19 ian 2020

Autoritățile siriene au înăsprit sâmbătă sancțiunile împotriva utilizării de monede străine în tranzacțiile curente și comerciale, o acțiune care vizează protejarea monedei naționale care a suferit o depreciere puternică în ultimele săptămâni, relatează AFP.

Potrivit unui decret al președintelui sirian Bashar al-Assad, persoanele care ''folosesc monede străine sau metale prețioase'' în tranzacțiile lor riscă o pedeapsă cu ''munca forțată de cel puțin șapte ani'', în afară de amendă, scrie Agerpres.

Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag CITEȘTE ȘI Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag

Sancțiunea anterioară era o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și trei ani, conform unui decret din 2013.

Lira siriană a înregistrat ce mai slabă cotație din istorie pe piața neagră, peste 1.200 de lire sterline la un dolar, aproape de trei ori mai mult decât cursul oficial publicat pe site-ul Băncii Centrale (434 de lire siriene pentru un dolar).

Înainte de începerea războiului din Siria, în 2011, dolarul se tranzacționa la 48 de lire siriene la cursul oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
siria
tranzactii moneda straina