Banca Centrală a Indiei va lansa o monedă digitală

Banca Centrală a Indiei va lansa o monedă digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Ministrul indian de Finanțe, Nirmala Sitharaman, a anunțat că banca centrală va introduce în următorul an financiar o monedă digitală care va utiliza blockchain și alte tehnologii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Introducerea unei monede digitale bancare centrale (CBDC) va sprijini economia digitală, va duce un sistem de management valutar mai eficient și mai ieftin", a declarat Sitharaman la prezentarea bugetului Indiei, scrie Agerpres.

Stop Contrabanda: Circa 116 milioane de țigarete de contrabandă capturate de autorități în 2021 CITEȘTE ȘI Stop Contrabanda: Circa 116 milioane de țigarete de contrabandă capturate de autorități în 2021

Banca Centrală a Indiei și-a exprimat "îndoieli serioase" privind criptomonedele private, avertizând că ar putea provoca instabilitate financiară.

De asemenea, Guvernul indian a decis să taxeze cu 30% veniturile provenite din active digitale, dar pierderile din vânzarea activelor digitale nu pot fi compensate cu alte venituri, a informat Sitharaman.

Conform estimărilor, există în India 15 - 20 milioane de investitori cripto, deținere totale de active cripto fiind de aproximativ 400 miliarde rupii (5,37 miliarde de dolari). Nu există date oficiale disponibile privind piața cripto din India.

În ultimele luni autoritățile de la New Delhi și-au exprimat preocuparea pentru introducerea unor reglementări mai dure privind monedele digitale.

Cele mai mari bănci centrale din lume, inclusiv Banca Centrală Europeană, analizează modul în care propriile lor monede digitale pot juca un rol în simplificarea plăților interne și externe.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le dețin să facă plăți prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC), care încă trec prin băncile comerciale, vor reprezenta o garanție din partea băncii centrale, oferind siguranță utlizatorilor deoarece nu vor fi afectate de situația financiară a băncilor sau a furnizorilor de servicii de plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonedă
banca centrală a indiei
monedă digitală