Banca Franței a îmbunătățit estimările de creștere economică, dar le-a redus în privința inflației

Banca Franței a îmbunătățit estimările de creștere economică, dar le-a redus în privința inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2017

Banca Franței a îmbunătățit, vineri, estimările referitoare la creșterea economică în 2017-2018, dar a redus prognoza pentru inflația de anul viitor, anticipând echilibrarea economiei interne și o cerere externă mai mare, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca centrală anticipează că a doua mare economie a zonei euro va avansa cu 1,4% în acest an și cu 1,6% în 2018. În decembrie, instituția se aștepta la un avans al PIB de 1,3%, respectiv de 1,4%, scrie News.ro.

”Creșterea economiei franceze continuă să se îmbunătățească. Nu am mai asistat la o creștere atât de puternică în ultimii cinci ani”, a declarat guvernatorul Bănci i Franței, Francois Villeroy de Galhau, într-un interviu acordat postului Radio Classique.

Avertisment din America: Riscurile din piețele financiare sunt mai mari decât cele care au premers criza din 2008 CITEȘTE ȘI Avertisment din America: Riscurile din piețele financiare sunt mai mari decât cele care au premers criza din 2008

Banca Franței a menținut estimarea privind creșterea prețurilor de consum din acest an la 1,2%, dar a redus-o cu 0,2 puncte, la 1,2% pentru 2018.

Perspectivele mai bune de creștere economică sugerează că noul președinte Emmanuel Macron va profita de acestea pentru a reforma legislația muncii în această vară. Macron a afirmat că modificarea codului rigid al muncii este esențială pentru a stimula creșterea și a reduce șomajul, dar sindicatele au sugerat că sunt împotriva unor măsuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca frantei
inflatie