Miliardarul Jack Ma a câștigat într-o singură zi 2,8 miliarde dolari, după creșterea acțiunilor Alibaba cu 13%

Miliardarul Jack Ma a câștigat într-o singură zi 2,8 miliarde dolari, după creșterea acțiunilor Alibaba cu 13%

Sursa foto: Minipig5188 | Dreamstime.com

scris 9 iun 2017

Averea netă a miliardarului chinez Jack Ma s-a mărit joi cu 2,8 miliarde de dolari, după creșterea cu 13% a acțiunilor gigantului de comerț electronic Alibaba, care a estimat un avans al vânzărilor peste estimările analiștilor, în pofida încetinirii economiei Chinei, transmite Bloomberg.

Ma, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat om din China și al 14-lea la nivel mondial, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. Averea sa netă a crescut cu 8,5 miliarde de dolari în acest an, la 41,8 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Alibaba anticipează pentru anul fiscal care se va încheia în martie 2018 o creștere de 45%-49% a veniturilor, peste așteptările analiștilor de 37%, demonstrând eficiența investițiilor dincolo de comerțul online.

Acțiunile Alibaba au crescut joi, la bursa din New York, cu 13%, la un nivel record, adăugând 42 de miliarde de dolari la capitalizarea de piață a companiei.

DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii

Alibaba și Tencent Holdings, care domină comerțul online și media socială, s-au implicat tot mai mult în domenii noi, de la serviciile de cloud computing la streamingul muzical și video.

Alibaba a organizat în această săptămână întâlniri cu investitorii, iar Ma urmează să discute vineri inițiativele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
jack ma
alibaba