Banca Națională a Cehiei a renunțat la pragul care limita cursul coroanei față de euro

Banca Națională a Cehiei a renunțat la pragul care limita cursul coroanei față de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Banca Națională a Cehiei a renunțat la pragul care limita cursul coroanei, o măsură anticipată de analiști, care a dus însă la aprecierea puternică a monedei cehe față de euro, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euro s-a depreciat cu 1,3% față de coroană, fiind tranzacționat ulterior la 26,69 coroane pe unitate, față de 27,04 coroane, miercuri seară la New York.

Primele așteptări referitoare la eliminarea pragului valutar au apărut la începutul acestui an, pe fondul inflației care se apropie de ținta băncii centrale, de 2%, scrie News.ro.

Pragul valutar, introdus de banca centrală în 2013, a expirat în martie.

Analiștii și bănci europene mari, între care BNP Parisbas ți Societe Generale, au anticipat că banca centrală va abandona pragul în martie sau aprilie.

EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash

Banca centrală a anunța într-un comunicat că este ”gata să se folosească de toate instrumentele pentru a preveni fluctuațiile exagerate ale cursului valutar, dacă va fi nevoie.

Pragul menținea cursul euro/coroană cât mai aproape de nivelul de 27 de coroane pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca nationala a cehiei
coroana
euro