Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre atrage 85 milioane dolari din vânzarea primelor obligațiuni verzi

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre atrage 85 milioane dolari din vânzarea primelor obligațiuni verzi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 feb 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), cu România printre acționari, a atras 85 milioane de dolari din vânzarea primelor sale obligațiuni “verzi”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obligațiunile de tip ESG (de mediu, sociale și de guvernanță), cu o scadență de 10 ani, au fost emise în baza Programului de Obligațiuni pe Termen Mediu al BSTDB, printr-un plasament privat cu un investitor asiatic.

BSTDB va utiliza fondurile atrase pentru finanțarea “operațiunilor cu beneficii clare de mediu și climatice”, cum ar fi generarea mai redusă de carbon, sursele regenerabile de energie și eficiența energetică.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre finanțează cu 50 de milioane de euro un bloc turn din Floreasca, contestat în trecut CITEȘTE ȘI Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre finanțează cu 50 de milioane de euro un bloc turn din Floreasca, contestat în trecut

“Suntem încântați că am realizat prima noastră emisiune de obligațiuni ESG, reprezentând o etapă importantă în creșterea capitalului pentru susținerea priorităților de mediu și climatice ale statelor noastre membre. Acest plasament satisface cererea investitorilor și deblochează noi surse de finanțare pentru proiecte ecologice”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bstdb
banca pentru comert si dezvoltare a marii negre
obligatiuni verzi
obligatiuni esg
plasament privat