Alin Pop, fost director de investment banking la UniCredit, intră ca partener în compania BI Corporate Finance

Alin Pop, fost director de investment banking la UniCredit, intră ca partener în compania BI Corporate Finance
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2019

Alin Pop, fostul director al Diviziei de Investment Banking și Corporate Finance de la UniCredit, se alătură, ca partener, companiei BI Corporate Finance, înființată acum doi ani de un alt bancher, Bogdan Iliescu, care a condus înainte departamentul de Corporate Finance din BRD Groupe Societe Generale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Alin Pop are o experiență de peste 18 ani în domeniul financiar bancar, fiind implicat în proiecte de împrumuturi sindicalizate, leveraged finance, fuziuni și achiziții precum și în piețe de capital. A coordonat tranzacții importante în piața de fuziuni și achiziții, fiind printre altele consultant pentru acționarii Noriel și Pietta Glass, al JC Flowers în achiziția Piraeus Bank sau Al Dahra LLC în achiziția Agricost SA, cea mai mare tranzacție din agricultură.

Deține certificarea CFA și a urmat programele executive cu focus pe Private Equity în cadrul Said Business School, Oxford și Management Strategic la Harvard Business School, Boston.

“Credem că există în continuare multiple companii românești care pot deveni campioni locali, dar care au nevoie de ajutor atât financiar cât și de business pentru a putea depăși anumite bariere critice. Zona de guvernanță corporativă, spre exemplu, este încă destul de puțin dezvoltată la nivelul companiilor antreprenoriale și vedem o mare nevoie de pregătire a acestor companii înainte de a începe un proces de găsire a unui investitor”, spune Alin Pop.

UniCredit Bank introduce semnătura electronică calificată pentru clienții companii CITEȘTE ȘI UniCredit Bank introduce semnătura electronică calificată pentru clienții companii

Focusul companiei BI Corporate Finance este să asiste preponderent antreprenori locali, pe o piață dominată de nume străine. Cei doi specialiști parteneri au o experiență cumulată, în sectorul financiar și de investiții, de peste 40 de ani.

“România este o piață în continuă creștere în ultimul deceniu și din ce în ce mai multe companii românești au reușit să se dezvolte astfel încât ajungă la un nivel la care fie atrag direct interesul marilor jucători internaționali, fie sunt în căutarea unui partener pentru dezvoltare, cum ar fi fondurile locale sau internaționale de investiții. În oricare dintre aceste situații, pentru antreprenorul local este foarte important aibă alături un profesionist, care poate să  îl ghideze prin toate hățișurile unei tranzacții și, în primul rând, să îl ajute să maximizeze rezultatele unei operațiuni de vânzare”, spune Bogdan Iliescu, fondatorul companiei.

Iliescu activează de peste 20 de ani în zona de consultanță M&A și piețe de capital, fiind directorul diviziei de investment banking din BRD aproape o decadă, timp în care realizat mai multe proiecte de referință: IPO-ul Electrică SA (444 milioane euro), emisiunile de obligațiuni pentu GDF Suez (300 milioane lei) și Garanti Bank, achiziția LaDorna alături de Lactalis.

BI Corporate Finance a fost consultantul Humangest, compania italiană de outsourcing de personal și recrutare, care a achiziționat compania locală ÎHM Total Consult (companie cu afaceri de peste EUR 25 milioane EUR), tranzacție care a creat un  nou jucător de top al pieței de profil. În anul 2017 a fost consultantul vânzătorului lanțului de magazine Yves Rocher.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bi corporate finance
alin pop
bogdan iliescu