Autoritățile de reglementare din SUA discută noi reguli pentru băncile regionale, aplicabile pe timp de criză

Autoritățile de reglementare din SUA discută noi reguli pentru băncile regionale, aplicabile pe timp de criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Un grup de autorități de reglementare bancare numite de președintele american Joe Biden ia în considerare noi reguli care vor impune marilor bănci regionale să creeze protecții financiare suplimentare, care să poată fi folosite în perioade de criză, a informat Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Noile măsuri includ băncile regionale care contractează datorii pe termen lung, care vor ajuta la absorbția pierderilor în cazuri de insolvență, a relatat WSJ, citând trei persoane familiarizate cu problema, scrie News.ro.

Constructorul auto german Opel a oprit o expansiune planificată în China, din cauza tensiunilor geopolitice CITEȘTE ȘI Constructorul auto german Opel a oprit o expansiune planificată în China, din cauza tensiunilor geopolitice

Articolul WSJ vine la peste o săptămână după ce un oficial al Rezervei Federale americane, Michael Barr, a declarat că în curând ar putea exista reguli mai stricte pentru marii creditori regionali, după încheierea unei evaluări ”cuprinzătoare” a cerințelor de capital bancar.

În primul său discurs de când s-a alăturat Fed în luna iulie, în calitate de vicepreședinte pentru supraveghere, Michael Barr a conturat la începutul lunii septembrie o agendă ambițioasă, care ar putea determina o schimbare pentru marii creditori, care s-au bucurat de reglementări mai relaxate, inclusiv în privința capitalului, în conformitate cu politicile republicane ale fostelor conduceri ale bănci centrale.

Barr a spus că reglementările referitoare la capital trebuie să fie revizuite, pentru a se asigura că acestea țin pasul cu noile riscuri emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
sua
reglementare