Banca Angliei a lăsat dobânda cheie neschimbată și a revizuit în scădere estimările economice pentru trimestrul al treilea

Banca Angliei a lăsat dobânda cheie neschimbată și a revizuit în scădere estimările economice pentru trimestrul al treilea
scris 24 sep 2021

Banca Angliei a lăsat dobânda de politică monetară la nivelul de 0,1%, a menținut achizițiile lunare de active la 875 de miliarde de lire sterline și a revizuit în scădere estimările economice pentru trimestrul al treilea, transmite CNBC.

Deciziile au fost luate de conducerea Băncii Angliei în unanimitate, dar viceguvernatorul Dave Ramsden i s-a alăturat lui Michael Saunders, membru extern al comitetului de politică monetară, votând pentru oprirea mai devreme a programului de achiziții de obligațiuni guvernamentale, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Banca centrală a revizuit în scădere estimările privind creșterea PIB din trimestrul al treilea la 2,1%, de la ritmul de 2,9% anticipat în august. Decizia a fost luată din cauza apariției unor contrângeri de aprovizionare.

Avansul PIB din trimestrul al treilea ar fi cu 2,5 puncte procentuale sub un maxim atins înainte de pandemia de Covid-19.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În privința inflației, Banca Angliei a avertizat că prețurile de consum vor crește probabil în acest an cu ușor peste 4%, dublu față de ținta sa de 2%, în mare parte din cauza șocului provocat de creșterea prețurilor energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda