Banca Centrală a Germaniei avertizează cu privire la riscul extremismului și al ieșirii din zona euro

 Banca Centrală a Germaniei avertizează cu privire la riscul extremismului și al ieșirii din zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2024

Extremiștii de dreapta amenință prosperitatea Germaniei, și o ieșire din zona euro ar fi "o catastrofă economică pentru noi toți", a afirmat președintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Joachim Nagel, într-un interviu acordat grupului de presă Funke.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Fac apel la toată lumea să nu subestimeze pericolul extremismului de dreapta", a declarat Nagel, adăugând că extremismul îi descurajează pe investitori și pe lucrătorii calificați care vin în Germania de peste hotare, relatează Agerpres.

Luptă pentru conducerea companiei Disney, în contextul unei polemici lansate privind filmele produse CITEȘTE ȘI Luptă pentru conducerea companiei Disney, în contextul unei polemici lansate privind filmele produse

Șeful Bundesbank a avertizat și asupra ieșirii Germaniei din zona euro sau din Uniunea Europeană, pe care a descris-o ca "piatra de temelie a prosperității noastre".

 

Fără a încerca să minimizeze dificultățile cu care se confruntă țara, Nagel a subliniat că piața forței de muncă din Germania s-a menținut stabilă și șomajul este la un nivel redus.

Compania chineză Chery Auto va începe să vândă mașini marca Omoda și Jaecoo în Italia CITEȘTE ȘI Compania chineză Chery Auto va începe să vândă mașini marca Omoda și Jaecoo în Italia

Oficialul german a cerut mai multă ambiție în privința reducerii taxelor și a birocrației. Legea privind oportunitățile de dezvoltare conține mai puține facilități fiscale decât s-a planificat inițial, dar importantă este acum implementarea ei, a declarat Nagel.

Nivelul facilităților fiscale era inițial planificat la șapte miliarde de euro, dar a fost redus la 3,2 miliarde de euro pe an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank
avertisment
extermism
zona euro
nagel