Banca Transilvania a bătut palma cu norvegienii de la B2Holding pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante de 124 milioane euro

Banca Transilvania a bătut palma cu norvegienii de la B2Holding pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante de 124 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 apr 2018

Recuperatorul norvegian de creanțe B2Holding a ajuns la un acord pentru achiziția unui portofoliu de împrumuturi neperformante de la Banca Transilvania cu o valoare nominală de aproximativ 124 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Portofoliul pe cale de a fi preluat de la Banca Transilvania cuprinde aproximativ 3.000 de împrumuturi retail și corporate, atât garantate, cât și negarantate.

Tranzacția, derulată prin intermediul subsidiarei din România a norvegienilor, B2 Kapital Portfolio Management, va fi finalizată în al doilea trimestru al anului.

Isărescu, despre presiunile politice asupra BNR: Suntem într-o clădire mare, cu ziduri groase... CITEȘTE ȘI Isărescu, despre presiunile politice asupra BNR: Suntem într-o clădire mare, cu ziduri groase...

Compania norvegiană este la a doua achiziție în România din ultimele luni, după ce, în decembrie anul trecut, a preluat un portofoliu de neperformante în valoare de 271 milioane de euro de la Raiffeisen Bank.

În martie, B2Holding a cumpărat un portofoliu de credite de consum cu o valoare nominală de 3,7 miliarde de euro de la banca elenă Alpha Bank, marcând cea mai mare tranzacție de pe piața de profil din Grecia. Norvegienii au plătit atunci 90 milioane de euro pentru aproximativ 315.000 de credite de consum, sau 2,43% din valoarea nominală a portofoliului.

Banca Transilvania, locul doi pe piața bancară din România, a finalizat în această săptămână achiziția Bancpost de la Eurobank în schimbul sumei de 178,67 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
b2holding
credite neperformante
vanzare