Compania norvegiană B2Holding cumpără credite neperformante de 271 milioane euro de la Raiffeisein Bank România

Compania norvegiană B2Holding cumpără credite neperformante de 271 milioane euro de la Raiffeisein Bank România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 dec 2017

Compania norvegiană de recuperare a creanțelor B2Holding cumpără de la Raiffeisein Bank România un portofoliu de credite neperformante în valoare nominală de 271 de milioane de euro, cuprinzând circa 2.500 de credite individuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

B2Holding este listată la Oslo.

Anul trecut, B2Holding a pătruns pe piața locală prin achiziția firmei bulgare de colectare a creanțelor Debt Collection Agency (DCA), cu activități și în România. La scurt timp după finalizarea tranzacției, B2Holding a cumpărat, alături de EOS Investment, un portofoliu de 370 de milioane de euro de la BCR, cea mai mare bancă după active de pe piața locală.

EXCLUSIV Israelienii de la Elbit au vândut complexul Radisson, tranzacție anunțată de Profit.ro din primăvară. Prețul semnat în această seară, mai mic decât cel anunțat. Este cea mai mare tranzacție hotelieră din istoria turismului românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Israelienii de la Elbit au vândut complexul Radisson, tranzacție anunțată de Profit.ro din primăvară. Prețul semnat în această seară, mai mic decât cel anunțat. Este cea mai mare tranzacție hotelieră din istoria turismului românesc

Potrivit celui mai recent raport al Raiffeisen, rata creditelor neperformante acordate de bancă în România era 7,6% la finele primelor 9 luni, rata de acoperire a împrumuturilor neferformante fiind de 73,7%. 

Grupul bancar austriac a obținut, în primele 9 luni ale acestui an, un profit net de 74 de milioane de euro pe piața din România, cu 10 milioane peste cel raportat în urmă cu un an, în pofida unui declin al rezultatului operațional. Procentual, avansul în ritm anual a fost de aproape 16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisein bank
b2holding
credite neperformante
tranzactie
npl
neperformante
recuperare creante
bilant
portofoliu