Banca Transilvania a primit 29.000 de cereri de amânare a ratelor la credite

Banca Transilvania a primit 29.000 de cereri de amânare a ratelor la credite
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 7 mai 2020

Banca Transilvania a primit 29.000 de cereri de amânare a ratelor de la clienți în contextul efectelor pandemiei COVID-19, dintre care a rezolvat 26.000. Clienții persoane fizice pot verifica pe site-ul băncii ce rate vor datora după reluarea plăților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Debitorii pot solicita amânarea ratelor pe o perioadă ce poate merge până la finele anului în temeiul OUG 37/2020 până pe 14 mai. La nivelul întregului sistem bancar, unul din șase români cu credite ceruse suspendarea ratelor până pe 24 aprilie -  circa 260.000 clienți persoane fizice. Recent, BRD a anunțat că a amânat ratele a 44.000 de clienți.

În ratele ce vor fi achitate după terminarea perioadei de amânare vor fi incluse și dobânzile amânate. În cazul creditelor imobiliare acestea vor fi eșalonate pe o perioadă de până la 60 de luni, în timp ce în cazul creditelor de consum eșalonarea se face pe toată perioada creditului.

CCR a declarat neconstituțională legea PSD de suspendare a ratelor CITEȘTE ȘI CCR a declarat neconstituțională legea PSD de suspendare a ratelor

Debitorii plătesc nu plătesc dobânzi la dobânzi în cazul creditelor imobiliare, dar băncile pot percepe astfel de încasări pentru creditele de consum. Banca Transilvania a anunțat că nu va percepe costuri suplimentare nici pentru împrumuturile de nevoi personale.

Clienții băncii pot verifica pe site-ul băncii cu cât vor crește ratele după perioada de grație.

Grupul financiar Banca Transilvania avea active de 96,6 miliarde lei la finele lunii martie, cu 5,3% peste nivelul de la finele anului trecut, dintre care credite de 41,12 miliarde lei.

Profitul BT a scăzut cu 40% în comparație cu primul trimestru din 2019 la circa 304 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
suspendare rate banci
coronavirus
suspendare rate coronavirus
amanare rate banci