Banca Transilvania își trimite directorul executiv juridic și coordonatorul BT Leasing MD să preia conducerea Victoriabank

Banca Transilvania își trimite directorul executiv juridic și coordonatorul BT Leasing MD să preia conducerea Victoriabank
scris 5 mar 2018

Banca Transilvania a numit un nou președinte, Bogdan Pleșuvescu, și un nou vicepreședinte, Vasile Donica, la Victoriabank, instituție de credit din Republica Moldova la care deține o participație de 39,2%, dar ajunge la peste 66% împreună cu partenerul strategic Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cei doi au ocupat anterior acestei numiri posturi de conducere în grupul Banca Transilvania. Pleșuvescu și Donica au primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru a conduce Victoriabank.

Bogdan Pleșuvescu a deținut postul de director executiv juridic la Banca Transilvania, în timp ce Vasile Donica a condus 5 ani BT Leasing MD, divizia de leasing din Republica Moldova a grupului Banca Transilvania.

Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova

Banca Transilvania a devenit în 2018 acționar la Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova. BT și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au peste 66% din capitalul social al băncii din Republica Moldova. Ca parteneri strategici și acționari la Victoriabank, și-au propus să continue creșterea băncii și să contribuie la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova.

  • Bogdan Pleșuvescu are peste 17 ani de experiență în management și expertiză în domeniul comercial și al afacerilor. În ultimii 7 ani a dobândit competențe și în domeniile: remediere credite, workout, reglementare, fuziuni și achiziții de instituții financiar-bancare din România. A făcut parte din echipele restrânse de negociatori ale Băncii Transilvania în tranzacțiile majore din ultimii ani, și anume achiziția Volksbank și Bancpost de BT. Este președintele Comisiei Juridice a Asociației Române a Băncilor din România, membru al Turnaround Management Association România și membru al Consiliului Director al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România.
  • Vasile Donica este economist de aproape 20 de ani, cu experiență în domenii precum audit, banking, workout și leasing. A coordonat timp de 5 ani BT Leasing MD, companie devenită lider de piață în funcție de valoarea finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.
viewscnt
Afla mai multe despre
banci
banca transilvania
republica moldova
victoriabank