Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova

Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova
scris 14 feb 2018

După ce la începutul acestui an a achiziționat 39% din acțiunile Victoriabank, a 3-a instituție de credit din sistemul bancar al Republicii Moldova, Banca Transilvania lansează o oferta de preluare obligatorie pentru o treime din acțiunile băncii cumpărate. În cazul unei subscrieri integrale, la prețul oferit, oferta se poate apropia de 150 milioane lei românești.

Banca Transilvania face mutarea promisă încă de la primul anunț după ce a ajuns împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) la o deținere de 66% din acțiunile Victoriabank din Republica Moldova și lansează o ofertă de preluare obligatorie pentru un pachet de încă 8,31 milioane acțiuni ale societății achiziționate, reprezentând 33,23% din capitalul social al băncii.

La prețul de 78,21 lei moldovenești/acțiune, valoarea totală a pachetului s-ar ridica la 649,82 milioane lei moldovenești (147,90 milioane lei). Operațiunea de piață se derulează în perioada 14 februarie – 24 aprilie.

EXCLUSIV Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea fi sesizată cu un recurs în interesul legii care să tranșeze problema creditelor în franci elvețieni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea fi sesizată cu un recurs în interesul legii care să tranșeze problema creditelor în franci elvețieni

Banca Transilvania a cumpărat un pachet de 39% la cea de-a 3 instituție de credit din sistemul bancar a Republicii Moldova în luna ianuarie, după ce a primit autorizarea Băncii Naționale a României și a băncii centrale de la Chișinău pentru o intenție exprimată încă din noiembrie 2017.

Din 2007, aceasta este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piața din Republica Moldova. Din 2001, acționar minoritar al băncii din Moldova este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu 27,5% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
berd; victoriabank
bnr
republica moldova