Banca Transilvania colaborează cu un fintech israelian în domeniul soluțiilor bancare cognitive bazate pe IA

Banca Transilvania colaborează cu un fintech israelian în domeniul soluțiilor bancare cognitive bazate pe IA
scris 13 feb 2018

Banca Transilvania, a doua mare instituție de credit din România, a semnat un acord de colaborare cu compania israeliană din domeniul fintech Personetics în domeniul soluțiilor bancare cognitive bazate pe inteligență artificială (IA).

Parteneriatul a fost încheiat cu ocazia unei reuniuni recente pe tema inovației în afaceri găzduită de Visa în Israel. Procesatorul american de plăți a anunțat lansarea la Tel Aviv a primului său studio de inovație fintech din Israel, Personetics numărându-se printre cele patru companii selectate să lucreze cu startup-uri locale și bănci în cadrul proiectului.

Noul studio se alătură rețelei globale Visa de centre și studiouri de inovații din diverse centre tehnologice, printre care Berlin, Dubai, Londra, Miami, New York, San Francisco, Sao Paolo, Singapore și Stockholm. Studioul va facilita integrarea Visa cu startup-urile locale din domeniul fintech și va îmbunătăți colaborarea cu fondurile de investiții locale, alte centre fintech, precum și cu parteneri și clienți din Israel și din străinătate.

GRAFIC BNR: Cât costau pâinea, oul, laptele și untul în 1900 în București, Paris și orașele din America și cât costă acum CITEȘTE ȘI GRAFIC BNR: Cât costau pâinea, oul, laptele și untul în 1900 în București, Paris și orașele din America și cât costă acum

Fondată în 2000, Personetics furnizează soluții bancare cognitive bazate pe inteligență artificială, care permit instituțiilor financiare să furnizeze clienților experiențe personalizate pe toate canalele digitale.

Compania are printre investitori fondurile de venture capital Carmel Ventures, Lightspeed Venture Partners și Sequoia, cel din urmă finanțând, printre altele, proiecte dezvoltate de nume ca Steve Jobs, Larry Page și Elon Musk.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
personetics
colaborare
visa
israel
fintech