Banca Transilvania prezintă proiectul de fuziune și anunță când va dispărea efectiv Bancpost

Banca Transilvania prezintă proiectul de fuziune și anunță când va dispărea efectiv Bancpost
scris 14 sep 2018

Fuziunea Banca Transilvania-Bancpost va deveni efectivă juridic la 31 decembrie 2018, sub rezerva obținerii aprobării BNR, la acea dată Bancpost urmând să își înceteze existența, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare și transmiterea întregului patrimoniu către Banca Transilvania, care dobândește astfel drepturile și obligațiile Bancpost.

Data luată în calcul pentru finalizarea fuziunii a fost anunțată astăzi, prin prezentarea proiectului de fuziune.

În urma achiziției, cea mai vizibilă instituție de credit listată la Bursa de Valori București obține jumătate de milion de clienți noi. 

FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul CITEȘTE ȘI FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul

La finele lunii aprilie, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost.

Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România și peste 1 milion de clienți, fiind una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei. Prin preluarea acesteia, Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, se apropie semnificativ de prima poziție în topul băncilor, după active, încă ocupată de Banca Comercială Română.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omer tetik
bancpost