Banca Transilvania și Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova

Banca Transilvania și Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2019

Banca Transilvania și Victoriabank au anunțat, marți, că au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova, în valoare de 21 de milioane euro, centrului comercial Shopping MallDova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul comercial este dezvoltat de firma Lemi Invest, un joint venture între Fiba Holding și Summa Turizm Yatirimciligi, client Victoriabank de peste 10 ani, arată news.ro.

Shopping MallDova este primul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, construit în 2008, pe o suprafață de 75.000 mp, potrivit băncii. Astăzi, acesta găzduiește circa 100 magazine ale unor branduri internaționale, zeci de restaurante și zone de agrement, cinema.

FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office CITEȘTE ȘI FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office

”Tranzacția a fost inițiată de Victoriabank, iar Banca Transilvania, prin Departamentul Finanțări Structurate din cadrul Diviziei Mari Clienți Corporativi, a asigurat structurarea și negocierea acesteia”, se arată în comunicat.

Prin refinanțarea împrumuturilor Lemi Invest, cele două bănci finanțează indirect construirea primei clădiri de birouri clasa A+ din Chișinău și a unui hotel de 4 stele, Courtyard by Marriott, dezvoltate de una dintre companiile din grupul Lemi Invest.

”Adaptarea standardelor <The Loan Market Association> la specificul legislatiei românești a fost un proiect început acum 4 ani cu echipa BT și iată că acesta a fost lansat acum și în Republica Moldova. Noul produs de finanțare va permite accesul companiilor din Republica Moldova la finanțări mai mari de 15 milioane euro, care în formatul standard nu ar putea fi susținute doar de o singură bancă locală”, a spus președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.

Compania imobiliară Anchor Grup, parte din grupul FIBA Holding, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, printre proiectele sale numărându-se București Mall, Plaza România, Anchor Plaza, Plaza România Offices și Movieplex.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
moldova