Băncile centrale din Elveția și Franța au efectuat cu succes primul test transfrontalier al unor plăți în monede digitale ale acestora

Băncile centrale din Elveția și Franța au efectuat cu succes primul test transfrontalier al unor plăți în monede digitale ale acestora
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2021

Băncile centrale din Elveția și Franța au efectuat cu succes primul test transfrontalier al unor plăți în monede digitale ale acestora (CBDC), dar acesta nu va duce la emiterea imediată a unor CBDC, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Testul Project Jura, numit după munții dintre cele două țări, este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de băncile centrale care doresc să prevină riscurile reprezentate de activele cripto, scrie News.ro.

Uniunea Europeană vrea să oblige țările membre să renoveze clădirile cu slabe performanțe energetice CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană vrea să oblige țările membre să renoveze clădirile cu slabe performanțe energetice

Testul, în care au fost testate pentru prima oară franci și euro digitale, a arătat că este posibil să fie efectuate tranzacții de schimb valutar în aceste monede digitale, precum și să fie emise și transferate hârtii comerciale franceze denominate în euro digital între instituții financiare.

Jura s-a concentrat pe piețele de împrumut angro care, spre deosebire de CBDC-urile de retal sunt limitate la instituțiile financiare.

La test au participa Banca Reglementelor Internaționale (BIS), băncile elvețiene UBS și Credit Suisse și banca franceză Natixis, alături de operatorul bursier elvețian SIX, firma de servicii financiare online R3 și firma de consultanță Accenture.

Băncile centrale afirmă că proiectul este ”exploratoriu” și c nu trebuie văzut ca un indiciu că Franța și Elveția plănuiesc să emită monede digitale pentru tranzacțiile financiare angro.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
elvetia
monede digitale