Băncile din Marea Britanie își trimit reprezentanți la Frankfurt pentru discuții privind un eventual transfer în contextul Brexitului

Băncile din Marea Britanie își trimit reprezentanți la Frankfurt pentru discuții privind un eventual transfer în contextul Brexitului
scris 25 ian 2017

Autoritățile germane din domeniul financiar se vor întâlni, luni, cu reprezentanți ai peste 20 de bănci, pentru a le prezenta condițiile pe care acestea vor trebui să le îndeplinească dacă decid să își transfere operațiunile din Londra la Frankfurt în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Întâlnirea, prima de acest fel din Germania, va fi la sediul din Frankfurt al BaFin, Autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, care a primit tot mai multe solicitări pentru informații de la băncile care analizează posibilitatea transferării pe piața locală a unora dintre operațiunile din Marea Britanie.

"BaFin vrea să le ofere participanților o privire de ansamblu asupra principalelor chestiuni care trebuie luate în calcul de cei care doresc să își mute afacerile în Germania după Brexit", a spus una dintre sursele menționate.

Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de dolari, pentru preluarea Generali CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de dolari, pentru preluarea Generali

Potrivit surselor, la întâlnire vor participa și oficiali ai Bundesbank și ai Băncii Centrale Europene (BCE).

BaFin a confirmat că întâlnirea va avea loc, însă a refuzat să dea detalii. Reprezentanții Bundesbank și BCE nu au dorit să comenteze.

Directorii băncilor cu operațiuni globale se pregătesc pentru ce este mai rău în ceea ce privește Brexitul, cu planuri de transferare a operațiunilor din Marea Britanie, în condițiile în care premierul britanic Theresa May a anunțat că țara sa va ieși de pe piața unică.

Marți, președintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a declarat că băncile din Marea Britanie riscă să își piardă privilegiile de a face afaceri în Uniunea Europeană, dacă guvernul de la Londra nu va accepta reglementările financiare stabilite la Bruxelles după ieșirea țării din UE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banci
marea britanie
germania
brexit
frankfurt