Bogdan Neacșu: Garanti Bank a obținut un profit de aproximativ 70 milioane lei în 2015

Bogdan Neacșu: Garanti Bank a obținut un profit de aproximativ 70 milioane lei în 2015

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

scris 26 feb 2016

Garanti Bank a obținut un profit de aproximativ 70 de milioane de lei în anul 2015, iar activele au crescut la 10,8 miliarde lei la finalul decembrie 2015, banca avansând pe locul 10 în sistemul bancar românesc, după valoarea activelor financiare, a declarat vineri la un seminar financiar, la Sinaia, directorul general adjunct al Garanti Bank, Bogdan Neacșu.

Activele au crescut cu aproape 16% în 2015 comparativ cu 2014, în principal din activitatea de creditare pe segmentul companiilor și IMM-urilor, dar și pe segmentul de retail, unde creșterea a fost de 10-11%, a precizat Neacșu.

Pentru 2016, planurile băncii vizează susținerea creditării într-un ritm semnificativ, fiind alocate fonduri importante pentru companii și IMM-uri.

Rata creditelor neperformante s-a ridicat anul trecut la 13,61% CITEȘTE ȘI Rata creditelor neperformante s-a ridicat anul trecut la 13,61%

"Avem disponibili 120 de milioane de euro pentru acest segment, considerăm că există proiecte care merită dezvoltate și finanțate. Suntem conștienți de problemele trecutului și ne administrăm riscurile din portofoliu", a afirmat directorul general adjunct al Garanti Bank.

În 2014, Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat un profit net consolidat de 34,4 milioane lei. La finalul anului 2014, Grupul administra active în valoare de 9 miliarde lei, în creștere cu 5% față de perioada similară a anului 2013. Garanti Bank a înregistrat în 2014 un profit net de 9,4 milioane lei.

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan neascu
garnati bank