Societe Generale ar putea închide 400 de sucursale în Franța în următorii cinci ani

Societe Generale ar putea închide 400 de sucursale în Franța în următorii cinci ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2015

Societe Generale, a doua mare bancă listată din Franța, ar putea închide până la 400 de surcursale în Franța în următorii cinci ani pentru a reduce costurile, numărul unităților afectate reprezentând aproape 20% din totalul filialelor de pe principala piață a grupului, potrivit unor surse citate de publicația franceză Les Echos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Societe Generale deține 2.221 de sucursale în Franța, unde lucrează aproape 52.000 de angajați. La nivel mondial, banca are peste 148.000 de angajați în 76 de țări.  

Banca franceză a declarat pentru Reuters că anul acesta intenționează să închidă circa 40 de surcursale în Franța, însă nu a confirmat numărul avansat de Les Echos pentru următorii cinci ani.

"Am demarat deja planurile pentru optimizarea progresivă a rețelei de sucursale, care includ închiderea a câtorva zeci de unități anual (circa 40 sunt vizate în 2015). Banca va prezenta până la finele anului detaliile privind strategia până în 2020", au spus reprezentanții Societe Generale.   

Săptămâna trecută, Societe Generale a anunțat că va concedia 420 dintre angajații din Franța, în cadrul unui program care vizează reducerea costurilor cu 850 milioane de euro între 2015 și 2017.

Societe Generale este prezentă în România prin intermediul băncii BRD-Groupe Societe Generale (BRD), a doua mare bancă în funcție de active din sistemul bancar românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
sucursale
franta
brd