Deutsche Bank răscumpără obligațiuni de 5 miliarde euro pentru a-i liniști pe investitori

Deutsche Bank răscumpără obligațiuni de 5 miliarde euro pentru a-i liniști pe investitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2016

Acțiunile Deutsche Bank, a opta bancă din lume după active, au înregistrat, vineri, o creștere de aproape 10%, după ce grupul bancar german a anunțat că va răscumpăra obligațiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, în încercarea de a-i liniști pe investitori cu privire la situația sa financiară, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deutsche Bank a precizat că va lansa o ofertă pentru răscumpărarea unor obligațiuni în valoare de trei miliarde euro, precum și o altă ofertă pentru răscumpărarea unor bonduri denominate în dolari în valoare de două miliarde de dolari. "Poziția solidă de lichidități a băncii îi permite să răscumpere aceste titluri fără a-și modifica planul de finanțare pe 2016", a transmis cea mai mare bancă germană.

De la începutul anului și până marți, acțiunile Deutsche Bank au înregistrat o scădere de aproape 41%, după ce luna trecută banca a raportat pierderi de 6,8 miliarde de euro pentru 2015. Scăderea a continuat după apariția unor îngrijorări cu privire la capacitatea băncii de a putea plăti o serie de instrumente financiare complexe care ajung la maturitate pe 30 aprilie.

În replică, Deutsche Bank a anunțat că are suficiente fonduri pentru a face plățile, în timp ce directorul general John Cryan și ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, au dat asigurări că Deutsche Bank este o bancă solidă.

Șeful BRD: Vom cumpăra bănci din România dacă va fi o bună afacere CITEȘTE ȘI Șeful BRD: Vom cumpăra bănci din România dacă va fi o bună afacere

Joi, acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 6,1% după ce miercuri urcaseră cu 14%. Pe parcursul anului titlurile băncii au pierdut circa o treime din valoare.

Sursa:Agepres

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni
obligatiuni
rascuparare
actionari