Deutsche Bank și Google au semnat un parteneriat pentru trecerea băncii în cloud

Deutsche Bank și Google au semnat un parteneriat pentru trecerea băncii în cloud
scris 10 dec 2020

Deutsche Bank și Google Cloud au finalizat un parteneriat pentru a accelera tranziția băncii la cloud și a genera produse și servicii inovatoare împreună. Este primul parteneriat de acest fel din industria serviciilor financiare și la acesta va face parte și centrul de tehnologie de la București.

Trecerea la Cloud va permite Deutsche Bank să dezvolte mai rapid aplicații și să utilizeze instrumente avansate de inteligență artificială și analiza datelor și va crește astfel gradul de flexibilitate și reziliență al băncii, potrivit unui comunicat al DB.

Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operațiunilor de spălare de bani CITEȘTE ȘI Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operațiunilor de spălare de bani

Banca și Google lucrează deja la câteva proiecte în cadrul parteneriatului, cum ar fi noi produse de creditare care să susțină modele de “plată în funcție de utilizare” ca alternativă la achiziția de bunuri  (asset-as-a-service); stabilirea unei interfețe unice, intuitive, pentru clienții persoane fizice din Germania pentru a vizualiza mai ușor gama produselor Deutsche Bank și Postbank; extinderea platformei Autobahn, aplicația pentru servicii electronice pentru clienți companii și instituționali, care va genera recomandări și experiențe mai personalizate.

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la București, unde are aproximativ 1000 de angajați. face parte din acest proiect și a început deja constituirea unei echipe locale de specialiști în tehnologii cloud.

Deutsche Bank are în plan să adauge produsele sale Google Cloud pe Google Cloud Marketplace, ceea ce va determina o creștere a gradului de adopție a noilor servicii și soluții cloud ale băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
db global technology
deutsche bank
google cloud