Din ce în ce mai multe bănci americane interzic achizițiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit

Din ce în ce mai multe bănci americane interzic achizițiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2018

JPMorgan, Bank of America și Citigroup interzic achizițiile de bitcoin și alte monede virtuale cu cardurile lor de credit, iar JPMorgan a pus în vigoare măsura sâmbătă, pentru că, potrivit purtătorului de cuvânt al acesteia, Jane Rogers, banca nu vrea să suporte riscurile asociate cu tranzacțiile respective, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bank of America a început de vineri să refuze tranzacțile cu cardurile băncii pe platformele de tranzacționare a monedelor virtuale. Măsura se aplică tuturor cardurilor de credit personale și de afaceri ale clienților, dar nu și cardurilor de debit, a explicat purtătorul de cuvânt al băncii, Betty Riess, citat de News.ro.

Vineri seara, și Citigroup a anunțat că va opri toate achizițiile de monede virtuale efectuate cu cardurile de credit ale băncii.

”Vom continua să ne revizuit politică în funcție de evoluția pieței”, a spus purtătorul de cuvânt al Citigroup, Jennifer Bombardier.

Achizițiile de monede virtuale pot crea mari probleme băncilor, dacă clienții  fac plasamente nerentabile și nu mai pot să își plătească datoriile. Există și riscul ca hoții să folosească carduri furate sau bazate pe identități furate pentru a cumpăra monede virtuale.

În plus, autoritățile de reglementare cer băncilor să monitorizeze tranzacțiile clienților pentru a preveni spălarea de bani, ceea ce nu este ușor dacă dolarii sunt convertiți în monede virtuale.

Bitcoin a pierdut jumătate din valoare, începând din 18 decembrie, coborând vineri sub nivelul de 8.000 de dolari, pentru prima oară din luna noiembrie. Declinul are loc pe fondul creșterii probabilității ca autorități de reglementare din întreaga lume să restricționeze tranzacțiile cu monede virtuale, al temerilor legate de manipulare a prețurilor și al interdicției impuse de Facebook publicității pentru monede virtuale și pentru ofertele inițiale pentru acestea.

Interzicerea de către bănci a achizițiilor de monede virtuale cu cardurile lor poate accentua presiunile, fiind mai dificil pentru cei interesați de aceste plasamente să facă investiții.

Capital One Financial și Discover Financial Services au anunțat anterior să nu sprijină astfel de tranzacții.

Mastercard a anunțat săptămâna trecută că volumul tranzacțiilor efectuate de clienți în străinătate a crescut cu 22% în acest an, parțial datorită utilizării cardurilor pentru cumpărarea de monede virtuale. Compania a avertizat că tendința încetinește deja, odată cu scăderea prețurilor acestor monede.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale
criptomonede
banci
sua