Efecte Brexit: Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, se pregătește să transfere active de 300 miliarde euro de la Londra la Frankfurt

Efecte Brexit: Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, se pregătește să transfere active de 300 miliarde euro de la Londra la Frankfurt
scris 25 iul 2017

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, ar putea transfera la Frankfurt active de aproximativ 300 miliarde euro din bilanțul entității sale din Marea Britanie, în condițiile în care instituțiile financiare se pregătesc pentru pierderea dreptului de a-și vinde liber produsele și serviciile în Uniunea Europeană după Brexit.

Proiectul, denumit Bowline (denumirea în engleză a unui tip de nod marinăresc ce poate fi desfăcut cu ușurință), vizează mutarea operațiunilor de trading și a elementelor bilanțiere din Marea Britanie la Frankfurt începând cu septembrie 2018, proces ce ar urma să fie finalizat până în martie 2019, scrie Bloomberg, care citează o persoană la curent cu situația.

Deutsche Bank își va notifica de luna viitoare clienții cu privire la transferul contractelor, a precizat sursa menționată.

Statul, mass media și ONG-urile românești ar putea primi bani de la SUA dacă România este declarată suficient de neajutorată în fața Rusiei CITEȘTE ȘI Statul, mass media și ONG-urile românești ar putea primi bani de la SUA dacă România este declarată suficient de neajutorată în fața Rusiei

Monika Schaller, un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, a refuzat să comenteze informațiile.  

Recent, directorul general al băncii germane, John Cryan, le-a spus angajaților într-un mesaj video că se pregătește pentru un Brexit dur, iar “marea majoritate” a tranzacțiilor înregistrate în prezent la Londra vor fi, cel mai probabil, mutate la Frankfurt.

Cryan nu a detaliat planul.

La finele anului trecut, activele bilanțiere ale Deutsche Bank se ridicau la 1.590 miliarde de euro. Cea mai mare parte a operațiunilor de tranzacționare este trecută în bilanțul reprezentanței de la Londra, în condițiile în care hub-ul financiar britanic a câștigat un rol proeminent în strategia de afaceri a băncii germane sub condurea foștilor directori generali Anshu Jain și Josef Ackermann.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Deutsche Bank intenționează să transfere de la Londra la Frankfurt parte din operațiunile de tranzacționare și din activele din segmentul de investment-banking. Procesul implică relocarea a câtorva sute de traderi, urmând să fie afectate până la 20.000 de conturi ale clienților.

“Mai sunt foarte multe de pus la punct. Inevitabil, însă, sarcini vor trebui mutate, sau cel puțin adăugate la Frankfurt”, le-a spus Cryan angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
brexit
londra
active
transfer
frankfurt