Finanțări de 2,3 miliarde dolari în Dubai pentru achiziția unei companii occidentale de transport comercial aerian

Finanțări de 2,3 miliarde dolari în Dubai pentru achiziția unei companii occidentale de transport comercial aerian

Sursa foto: Markus Gann / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iul 2017

Dubai Aerospace Enterprise a emis bonduri pentru încheierea tranzacției prin care va prelua operatorul de transport AWAS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția Ansett Worldwide Aviation Services (AWAS), transportator aerian comercial care operează avioane jet, de către o companie din Emiratele Arabe Unite, anunțată în aprilie, este aproape de a fi încheiată, după atragerea finanțării. Dubai Aerospace Enterprise (DAE) a emis bonduri în valoare de 2,3 miliarde dolari în acest scop, transmite Reuters.

O primă emisiune este în valoare de 500 milioane dolari și cu dobândă 4% este scadentă în 2020, o altă emisiune în valoare de 800 milioane dolari și cu randament de 4,5% are maturitatea în anul 2022, în timp ce bonduri în valoare de 1 miliard de dolari, purtătoare ale unor dobânzi anuale de 5% vor devein scadente în 2024.

AWAS, firmă înregistrată în Irlanda, va fi achiziționată de la firma de private equity Terra Firma Capital Partners și de la Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB). Ranzacția, subiect al aprobării autorităților de reglementare, este de așteptat să se încheie în al 3-lea trimestru al acestui an. După cumpărarea AWAS, DAE își va majora flota la 394 avioane jet deținute și închiriate, de la 131 de aparate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai aerospace enterprise
awas
bonduri