Deutsche Bank își va retrage o mare parte din operațiunile din Londra la Frankfurt, din cauza Brexit

Deutsche Bank își va retrage o mare parte din operațiunile din Londra la Frankfurt, din cauza Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Deutsche Bank se pregătește să își transfere o mare parte din operațiunile de trading și investment banking din Londra la Frankfurt, din cauza Brexitului, au declarat persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locurile de muncă a mai multor sute de traderi și conturile a până la 20.000 de clienți vor fi transferate în cadrul planului, a declarat o altă persoană. Strategia, care este în curs de finalizare și care va fi revizuită dacă scenariul Brexit se va schimba, va fi probabil implementată în următoarele 18 luni, au spus sursele.

La un an după decizia Marii Britanii de a ieși din UE, cele mai mari bănci din lume analizează alternative pentru unele dintre operațiunile din Londra, scrie News.ro.

”Este un nou moment de referință în ceea ce numim Brexodus”, a spus Gildas Surry, care contribuie la supravegherea a unor active de circa 1 miliard de euro la compania Axiom Alternative Investments din Londra.

8 motive pentru care Italia ar ieși din zona euro, indicate de cel care a anticipat criza din 2008 CITEȘTE ȘI 8 motive pentru care Italia ar ieși din zona euro, indicate de cel care a anticipat criza din 2008

El a arătat că băncile europene lucrează la planuri de repatriere a activităților de trading.

Deutsche Bank a prezentat în martie o nouă strategie care prevede concentrarea pe serviciile de investment banking oferite clienților corporativi și pe istoria sa germană.

Dacă Marea Britanie va pierde drepturile de pașaport oferite statelor membre, Deutsche Bank va transforma probabil divizia din Londra, unde înregistrează majoritatea operațiunilor de investment banking din Marea Britanie, într-o subsidiară care va avea nevoie de capital, a spus una din surse.

Transferarea la Frankfurt va avea loc treptat și va necesita investiții în infrastructură, tehnologie și spații de birouri, a arătat o altă persoană.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

Frankfurtul a devenit un câștigător al Brexitului,  în ultimele săptămâni fiind selectat ca centru european de băncile Standard Chartered, Nomura, Sumitomo Mitsui Financial Group și Daiwa Securities Group. Citigroup, Goldman Sachs și Morgan Stabley analizează măsuri similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
brexit
londra