FT: HSBC, cea mai mare bancă europeană, vrea să desființeze circa 10.000 de locuri de muncă

FT: HSBC, cea mai mare bancă europeană, vrea să desființeze circa 10.000 de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 oct 2019

Grupul bancar britanic HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcție de active, ar putea desființa până la 10.000 de locuri de muncă, echivalentul a circa 4% din numărul total de angajați la nivel global, potrivit surselor Financial Times (FT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restructurările ar urma să aibă loc în contextul în care banca este afectată de scăderea dobânzilor, Brexit și tensiunile financiare globale și ar putea viza o parte dintre cele mai bine plătite locuri de muncă.

Fost CEO al celor mai mari bănci elvețiene: Dobânzile negative sunt o nebunie, înseamnă că banii nu mai valorează nimic CITEȘTE ȘI Fost CEO al celor mai mari bănci elvețiene: Dobânzile negative sunt o nebunie, înseamnă că banii nu mai valorează nimic

Reducerile de personal ar reprezenta prima măsură majoră a directorului general interimar, Noel Quinn, care a preluat atribuțiile fostului CEO, John Flint, care a demisionat în august.

Banca a anunțat deja, în august, că vrea să desființeze peste 4.000 de locuri de muncă. Noile reduceri de personal nu includ și concedierile anunțate anterior, potrivit FT.

Excluzând cele 10.000 de locuri de muncă a căror desființare ar urma să fie anunțată de HSBC, concedierile din sectorul bancar global anunțate anul acesta vizează aproape 60.000 de angajați, majoritatea din Europa, unde dobânzile negative și încetinirea economiei împing creditorii spre reduceri drastice de costuri, potrivit datelor Bloomberg.

Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, a anunțat recent că plănuiește să elimine 4.300 de posturi, extinzând un plan de restructurări început în urmă cu trei ani.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a  anunțat că va desființa 18.000 de locuri de muncă până în 2022. Banco Santander din Spania va desființa peste 5.400 de posturi, britanicii de la HSBC - 4.000 (fără cele 10.000 raportate de FT), Barclays - 3.000, iar francezii de la Societe Generale, peste 2.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
concedieri hsbc
locuri de munca banci
restructurari banci
banci europene