Grupul austriac Raiffeisen vrea să crească în regiune. România, printre piețele vizate

Grupul austriac Raiffeisen vrea să crească în regiune. România, printre piețele vizate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 nov 2018

Grupul austriac Raiffeisen Bank International vrea să crească în Europa Centrală și de Est, România fiind una dintre piețele vizate, potrivit directorului general Johann Strobl, care precizează că vânzarea operațiunilor din Polonia a generat suficient capital pentru achiziții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În urma vânzării din Polonia, rata capitalului este la un nivel la care putem să ne uităm la un lucru, sau altul”, a spus Strobl la o conferință pe teme economice, în replică la o întrebare privind planurile de achiziții ale grupului.

Grupul este interesat să crească în Cehia, Slovacia, Bulgaria, România și Serbia, a adăugat acesta, citat de Reuters.

PROFIT financial.forum - Steven van Groningen, Raiffeisen Bank, despre propunerea ca statul să ofere garanții pentru refinanțare: Ar beneficia doar notarii, nu înțeleg ușurința cu care sărim să dăm bani de la buget CITEȘTE ȘI PROFIT financial.forum - Steven van Groningen, Raiffeisen Bank, despre propunerea ca statul să ofere garanții pentru refinanțare: Ar beneficia doar notarii, nu înțeleg ușurința cu care sărim să dăm bani de la buget

Raiffeisen a vândut principalele operațiuni ale subsidiarei din Polonia, Raiffeisen Bank Polska, către grupul francez BNP Paribas în aprilie anul acesta, în schimbul sumei de 775 milioane de euro.

Tranzacția a avut un efect pozitiv asupra capitalului CET1 de circa 90 puncte de bază, potrivit grupului.

Raiffen Bank România, a cincea mare bancă la nivel național, a raportat o creștere de 91,5% a profitului net în primele nouă luni ale anului, până la 718 milioane de lei, pe fondul avansului creditării cu circa o cincime.

Veniturile au crescut cu 24%, până la 1,85 miliarde de lei, în timp ce activele s-au majorat cu 15% și au ajuns la 39,15 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international
extindere
achizitii
johann strobl