Guvernul a stabilit plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare din Programul Noua Casă

Guvernul a stabilit plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare din Programul Noua Casă
scris 26 ian 2023

Guvernul a stabilit la 1,5 miliarde de lei plafonul din acest an pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul programului Noua Casă.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a arătat că speră ca plafonul să fie epuizat până la jumătatea anului, astfel încât apoi să fie suplimentat de Guvern. 

Ciucă anunță cât a crescut PIB-ul - ”o performanță guvernamentală” CITEȘTE ȘI Ciucă anunță cât a crescut PIB-ul - ”o performanță guvernamentală”

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru

Lansat în 2009 sub numele de Prima Casă, programul guvernamental a adunat până în prezent 330.875 de garanții și promisiuni de garantare acordate celor care au accesat finanțarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua casă
banci
plafon
garantare
guvern
câciu