HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcție de active, taie 35.000 de locuri de muncă și restrânge operațiunile din Europa și SUA

HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcție de active, taie 35.000 de locuri de muncă și restrânge operațiunile din Europa și SUA
scris 18 feb 2020

Grupul bancar britanic HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcție de active, va desființa 35.000 de locuri de muncă, pe fondul rezultatelor financiare în scădere. Totodată, banca va va elimina active în valoare de 100 de miliarde de dolari.

În total, banca vizează reduceri de costuri de 4,5 miliarde de dolari în Europa și SUA, inclusiv prin combinarea diviziilor de private banking și wealth management.

Epidemia de pneumonie virală provocată de noul coronavirus are efecte puternice asupra HSBC, având în vedere că operațiunile băncii sunt axate predominant pe piața asiatică.

OTP Bank România lansează un serviciu complet de plată cu telefonul mobil CITEȘTE ȘI OTP Bank România lansează un serviciu complet de plată cu telefonul mobil

În Statele Unite, HSBC va închide aproximativ o treime din cele 224 de sucursale, iar activele legate de operațiunile diviziei de tranzacționare vor fi reduse cu aproape jumătate.

Cea mai mare parte a amplului programul de restructurare va avea loc anul acesta și următorul, perioadă în care HSBC va suspenda răscumpărările de acțiuni.

Deși va restrânge operațiunile din Europa și Statele Unite, cel mai mare creditor european anunță că va accelera investițiile în Asia și Orientul Mijlociu.

Băncile globale au anunțat anul trecut cele mai masive reduceri de locuri de muncă din 2015, în contextul încetinirii economice și adaptării la era digitală. Peste 80% din tăierile de posturi anunțate au fost în Europa, unde dobânzile negative vin în completarea îngrijorărilor legate de evoluția economiei și a incertitudinilor politice și comerciale.

Peste 50 de creditori au anunțat, în total, tăierea a 77.780 de posturi, cel mai puternic val de restructurări în sectorul bancar începând cu 2015, când au fost deființate 91.448.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
concedieri
restructurare
restructurare banci