În încercarea de a-și consolida capitalul, Deutsche Bank vinde divizia de asigurări Abbey Life pentru 1,1 miliarde euro

În încercarea de a-și consolida capitalul, Deutsche Bank vinde divizia de asigurări Abbey Life pentru 1,1 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2016

Deutsche Bank a vândut divizia de asigurări de viață Abbey Life, din Marea Britanie, către Phoenix Life pentru 935 milioane de lire sterline (1,085 miliarde euro), mutare care va ajuta cea mai mare bancă germană să se concentreze pe activele cheie și să își consolideze capitalul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea Abbey Life, divizie care include companiile Abbey Life Assurance, Abbey Life Trustee Services și Abbey Life Trust Securities și care administrează active de 10 miliarde de lire (11,6 miliarde euro) și un portofoliu de 735.000 de clienți, va majora capitalul Tier 1 al Deutsche Bank cu circa 10 puncte de bază, potrivit unui comunicat al băncii germane. Deutsche Bank estimează că va înregistra o pierdere înainte de taxe de aproximativ 800 milioane de euro în urma tranzacției, în principal din cauza deprecierii fondului comercial.

Phoenix Life face parte din Phoenix Group Holdings, cel mai mare administrator de fonduri închise de asigurări de viață din Marea Britanie, cu active de 47 miliarde de lire (54,5 miliarde euro) și 4,5 milioane de clienți.

Problemele Deutsche Bank și ale Volkswagen pun în pericol economia germană, motorul Europei CITEȘTE ȘI Problemele Deutsche Bank și ale Volkswagen pun în pericol economia germană, motorul Europei

Acțiunile Deutsche Bank au urcat cu până la 3,3% în urma anunțului, recuperând o parte din pierderile din ultimele zile. Marți, titlurile băncii au coborât la un minim record de 10,20 euro/unitate, pe fondul îngrijorărilor investitorilor privind situația financiară a instituției de credit, care riscă o amendă de miliarde de dolari în SUA.

În jurul orei 13:30, acțiunile Deutsche Bank erau cotate la 10,76 euro, în urcare cu 1,1% față de închiderea de marți. Deutsche Bank a pierdut peste 3,3 miliarde de euro din capitalizare în ultimele două săptămâni, după ce Departamentul american al Justiției a cerut băncii să plătească 14 miliarde de dolari (12,5 miliarde euro) pentru soluționarea unui litigiu legat de creditele imobiliare vândute înainte de criza din 2007-2008.

Deutsche Bank "nu are nicio intenție" să soluționeze litigiul la o sumă apropiată de valoarea cerută de autoritățile americane, potrivit unui comunicat al băncii germane. În funcție de închiderea de ieri, capitalizarea băncii se ridică la 14,55 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
abbey life
vanzare
phoenix group