Acțiunile europene au recuperat pierderile din prima parte a zilei; Deutsche Bank a închis în stagnare

Acțiunile europene au recuperat pierderile din prima parte a zilei; Deutsche Bank a închis în stagnare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 sep 2016

Acțiunile europene au recuperat pierderile din prima jumătate a tranzacțiilor și au încheiat ziua cu un câștig marginal, după două sesiuni consecutive de scăderi, pe fondul datelor peste așteptări privind încrederea consumatorilor în economia americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a închis la 340,19 puncte - o apreciere de sub 0,1% comparativ cu pragul de 340 puncte atins luni - după ce un sondaj pentru luna septembrie publicat de organizația independentă Conference Board a arătat că încrederea consumatorilor în economia SUA a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani. La jumătatea tranzacțiilor, acțiunile europene pierdeau 0,3%.

Bursa de la Frankfurt a coborât cu 0,3%, piața de capital de la Paris, cu 0,2%, iar bursa de la Londra, cu 0,15%.

După ce au atins un record minim intraday de 10,20 euro, acțiunile Deutsche Bank au revenit și au închis la 10,52 euro, foarte aproape de prețul de 10,51 euro stabilit la închiderea sesiunii anterioare. Evoluția a fost susținută de comentariile unui oficial al Departamentului american de Justiție, care a arătat că băncile pot obține reducerea amenzilor dacă cooperează cu autoritățile, scrie MarketWatch.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 11% în iulie CITEȘTE ȘI Rata creditelor neperformante a scăzut la 11% în iulie

A doua mare bancă din Germania, Commerzbank, a închis cu un declin de 2,5%, după ce anterior a scăzut cu peste 3%, în urma informațiilor din presă privind planurile de restructurare ale băncii conduse de Martin Zielke. Potrivit publicației germane Handelsblatt, strategia Commerzbank include tăierea a 9.000 de locuri de muncă (18% din totalul posturilor) până în 2020 și reducerea dividendelor acordate acționarilor.

În sectorul auto, acțiunile Volkswagen s-au depreciat cu 2,7%, după ce au coborât cu peste 3% pe parcursul ședinței. Potrivit Bloomberg, Departamentul de Justiție din SUA lucrează la stabilirea unei amenzi penale în cazul scandalului emisiilor poluante, încercând să determine cu ce sumă poate să sancționeze compania fără ca aceasta să intre în faliment.

Companiile petroliere au consemnat pierderi semnificative, reflectând declinul de peste 3% la nivelul cotațiilor “aurului negru”. Acțiunile OMV au scăzut cu 3,3%, titlurile Repsol cu 2,4%, iar cele ale Petrofac cu 1,9%. Barilul de Brent s-a ieftinit cu 3,4%, la 45,72 dolari, după ce Iranul a temperat așteptările privind un eventual acord între OPEC și marii exportatori din afara organizației pentru plafonarea producției mondiale la reuniunea din Algeria din aceste zile.

La închiderea burselor europene, petrolul WTI era cotat la 44,29 dolari/baril, în scădere cu 3,6% față de referință.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
deutsche bank
volkswagen
petrol