ING anunță - împrumuturi de 700 milioane de euro sunt afectate de sancțiunile impuse Rusiei

ING anunță -  împrumuturi de 700 milioane de euro sunt afectate de sancțiunile impuse Rusiei
scris 4 mar 2022

Grupul bancar olandez ING a furnizat o actualizare a informațiilor privind expunerea sa la Rusia și Ucraina, spunând că împrumuturi de aproximativ 700 milioane de euro (771 milioane de dolari) "sunt afectate de noile sancțiuni impuse de UE și SUA entităților și persoanelor fizice din Rusia", transmite Reuters.

Instituția nu a precizat unde sunt acordate creditele de 700 milioane de euro, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

ING are împrumuturi de 5,3 miliarde de euro acordate în Rusia (reprezentând 0,9% totalul portofoliului de credite al grupului), și de 500 milioane de euro în Ucraina (reprezentând 0,1% totalul portofoliului de credite al grupului).

De asemenea, ING a anunțat că decizia de excludere a unor bănci rusești de la sistemul SWIFT, utilizat pentru tranzacții în valoare de mii de miliarde de dolari la nivel mondial, "nu are în prezent efecte semnificative asupra ING".

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Anterior ING informase că la operațiunile sale bancare pentru companii din Rusia sunt aproximativ 400 de angajați, iar în Ucraina sunt aproximativ 100 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
rusia
imprumutir