ING Bank România a făcut un profit în creștere cu un sfert la 9 luni

ING Bank România a făcut un profit în creștere cu un sfert la 9 luni
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 dec 2022

Sucursala din România a ING Bank a înregistrat un profit net de 784 de milioane de lei la finele lunii septembrie, în creștere cu 25% comparativ cu primele 9 luni din anul precedent. Costurile cu provizioanele au scăzut, în condițiile în care celelalte bănci au pus mai mulți bani deoparte pentru deteriorarea situației economice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ING Bank a încheiat primele 9 luni din acest an venituri în creștere cu 14%, la 1,95 de miliarde de lei.

Costul cu provizioanele a scăzut cu 29%, la 125 de milioane de lei.

Fuziunea EximBank - Banca Românească a primit avizul BNR și se va încheia la 31 decembrie CITEȘTE ȘI Fuziunea EximBank - Banca Românească a primit avizul BNR și se va încheia la 31 decembrie

Volumul de depozite atrase a crescut cu 7%, până la aproape 51,99 miliarde de lei.

Portofoliul de credite brute a crescut cu 13%, sub rata inflației, la 36,36 miliarde de lei.

Pe segmentul companiilor mari, ING a finanțat, printre altele, Agricover Distribution și Agricover Credit IFN, cărora le-a majorat facilitățile de creditare până la 350 milioane de lei.

Soldul creditelor acordate întreprinderilor mici și mijlocii a crescut cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut.

EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă

Pe segmentul IMM, banca a acordat împrumuturi precum cel de 2,6 milioane de euro pentru compania General Membrane, cel de 2 milioane de euro pentru compania Dodi Plast Tech, pentru achiziția de echipamente necesare reciclării materialelor plastice reutilizabile sau finanțarea de 7 milioane euro grupului Adrem, unul dintre cei mai mari integratori de soluții personalizate pentru furnizorii de energie din România.

ING a introdus un nou credit cu aprobare instantanee și cu rambursare în rate egale, pentru antreprenorii cu cifra de afaceri între 100.000 lei și 9.000.000 lei. Firmele pot împrumuta până la 500.000 de lei, iar analiza situației financiare este realizată automat de către bancă. Banca a lansat produsul în trimestrul al treilea și a oferit deja credite de peste 50 de milioane de lei.

ING are 1,6 milioane de clienți în România și ocupă locul al patrulea după active.

Aici puteți vedea situația profitului celorlalte bănci mari din România la finele lunii septembrie, când sistemul a înregistrat un rezultat net de record de 7,6 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
profit ing bank
rezultate ing bank