ING va desființa 7.000 de posturi și va investi 800 milioane de euro în platforme digitale

ING va desființa 7.000 de posturi și va investi 800 milioane de euro în platforme digitale
scris 3 oct 2016

ING intenționează să desființeze 7.000 de locuri de muncă și să investească 800 de milioane de euro în platformele sale digitale, pentru a obține economii anuale de 900 de milioane de euro până în 2021, a anunțat luni cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, care este prezent și în România, transmite Reuters.

Restructurarea va afecta sub 12% din forța de muncă de 52.000 de angajați ai băncii, în condițiile în care aproape 1.000 de posturi vor fi desființare la furnizpri și nu la companie în sine, scrie News.ro.

Spre deosebire de măsurile de restructurare ale altor bănci, pentru creșterea profitabilității, ING a precizat că o parte din reducerile de locuri de muncă vor avea loc în urma combinării platformelor tehnologice cu centrele de control al riscurilor, pe lângă costurile mai mari legate de reglementările mai stricte și nivelul scăzut al dobânzilor.

ING va investi 800 de milioane de euro în platformele sale tehnologice, care vor fi extinse în următorii cinci ani pe piețele din Spania, Italia, Franța, Austria și Cehia.

Banca olandeză a avut succes, în special în Germania, cu un model de afaceri concentrat pe o prezență fizică scăzută și derularea operațiunilor destinate persoanelor fizice online, câștigând în acest fel clienți de la Deutsche Bank.

Bucureștiul este mai puțin afectat de precipitațiile abundente, numărul intervențiilor pentru inundații a scăzut constant CITEȘTE ȘI Bucureștiul este mai puțin afectat de precipitațiile abundente, numărul intervențiilor pentru inundații a scăzut constant

În Olanda și Benelux, unde vor fi desființate cele mai multe locuri de muncă, respectiv 3.500 în Belgia și 2.300 în Olanda, compania integrează subsidiara belgiană Record Bank, a doua mare bancă de retail din țara respectivă, cu ING.

ING urmează să înregistreze costuri de restructurare de 1,1 miliarde de euro, din care 1 miliard de euro în trimestrul următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
concediere
angajati