JPMorgan, HSBC și Credit Agricole au fost amendate de UE cu 485,5 milioane de euro pentru manipularea Euribor

JPMorgan, HSBC și Credit Agricole au fost amendate de UE cu 485,5 milioane de euro pentru manipularea Euribor
scris 7 dec 2016

Băncile JPMorgan, HSBC și Credit Agricole au fost amendate în total cu 485,5 milioane de euro pentru manipularea dobânzii de referință Euribor, la capătul unei investigații de cinci ani a Comisiei Europene, transmite Bloomberg.

Cele trei instituții financiare au colaborat pentru manipularea Euribor și schimbul de informații confidențiale, pentru a-și corela pozițiile în tranzacțiile de pe piața instrumentelor derivate, încălcând reglementările antitrust ale Uniunii Europene, a anunțat miercuri Comisia Europeană.

JPMorgan a fost amendată cu 337,2 milioane de euro, HSBC cu 33,6 milioane de euro, iar Credit Agricole cu 114,7 milioane de euro, scrie News.ro.

“Participarea la aceste scheme a fost foarte profitabilă pentru bănci”, a declarat comisarul antitrust Margrethe Vestager, la Bruxelles.

Proiect de Ordonanță: Prima Casă se modifică din 2017, locuințele noi vor fi favorizate CITEȘTE ȘI Proiect de Ordonanță: Prima Casă se modifică din 2017, locuințele noi vor fi favorizate

Ea a arătat că modificări mici ale Euribor pot avea un imact uriaș în volumul tranzacțiilor vizate.

Investigația UE referitoare la Euribor a devenit tensionată în urmă cu trei ani, când Credit Agricole, JPMorgan și HSBC au refuzat să participe la un acord de închidere a acesteia  cu alte patru bănci, între care Deutsche Bank și Societe Generale.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
hsbc
credit agricole