Libra Bank împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru IMM. Este primul parteneriat între BERD și Libra

Libra Bank împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru IMM. Este primul parteneriat între BERD și Libra
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 ian 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat Libra Internet Bank un împrumut de 15 milioane de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este primul parteneriat de finanțare încheiat de BERD cu Libra Bank.

Întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMMM-uri) reprezintă un sector vital pentru economia României, însă accesul la finanțare rămâne un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private, arată cele două instituții de credit într-un comunicat.

Numărul românilor care apelează la soluționarea alternativă a litigiilor cu băncile a crescut anul trecut, dar rămâne insignifiant față de cei care merg la proces. Top-ul reclamatiilor CITEȘTE ȘI Numărul românilor care apelează la soluționarea alternativă a litigiilor cu băncile a crescut anul trecut, dar rămâne insignifiant față de cei care merg la proces. Top-ul reclamatiilor

“Îmbunătățirea accesului la finanțare pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici rămâne o prioritate cheie pentru activitatea BERD în țară. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele acestui împrumut, deoarece intenționăm să creștem sprijinul oferit antreprenorilor privați locali în viitorul apropiat”, a spus Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România. Anul trecut, banca a acordat împrumuturi și a cumpărat participații la companii românești în valoare de 546 milioane de euro, din care 93% în sectorul privat.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996. Din 2003, banca face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanți investitori din Europa Centrală și de Est.

În primele nouă luni din 2017, Libra Bank a obținut un profit net de 42,4 milioane de lei cu peste 10 milioane de lei mai mult decât în tot anul 2016. Banca are active de 4,5 miliarde de lei, o rețea de 50 de sucursale și o cotă de piață de aproximativ 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra bank
berd
imprumut
imm-uri
finantare