Miza Băncii Transilvania pentru oferta de conversie a creditelor în franci elvețieni: participare de 70% a clienților

Miza Băncii Transilvania pentru oferta de conversie a creditelor în franci elvețieni: participare de 70% a clienților
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 iul 2018

Primele răspunsuri ale celor 2.300 de clienți cu împrumuturi în franci elvețieni pentru oferta de conversie făcută de Banca Transilvania după achiziționarea Bancpost au fost favorabile, spune CEO-ul instituției de credit cumpărătoare, Omer Tetik.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul acestei luni și până pe 31 august, cei care la Bancpost au contractat credite în franci elvețieni au pe masă o ofertă de conversie a acestor împrumuturi în moneda națională, care prevede inclusiv o tăiere de 18% din sold. Primele contacte au fost pozitive, rezumă Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania (TLV) răspunzând la o întrebare pe această temă din partea Profit.ro.

Banca Transilvania a preluat 2.250 de clienți cu credite în franci elvețieni de la Bancpost.

EXCLUSIV Trei bănci au intrat în sistemul split TVA pentru a beneficia de reducerea de 5% la impozitul pe profit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trei bănci au intrat în sistemul split TVA pentru a beneficia de reducerea de 5% la impozitul pe profit

Banca a început de lunea trecută contactarea telefonică a clienților și au fost 2 categorii de răspunsuri, niciunul dintre acestea nefavorabile. Aproximativ jumătate dintre acești clienți au răspuns că vor să facă tranzacția, iar alții au spus că oferta apare ca fiind bună, dar din anumite motive nu vor să marșeze la aceasta, în cea mai mare parte pentru că nu mai este foarte mult până la rambursarea întregii sume.

Tetik pune, însă, în context operațiunea. Sunt numai 2.300 de clienți și nu este vorba de vârful crizei creditelor în franci elvețieni, cu zeci de mii de contracte. Estimarea pentru operațiune este favorabilă. „Rata o să fie, cred, spre 70%”, a conchis CEO-ul de la Banca Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
omer tetik
franci elvetieni