Patria Bank accesează o nouă linie de finanțare de 20 de milioane euro de la FEI pentru creditarea întreprinderilor mici

Patria Bank accesează o nouă linie de finanțare de 20 de milioane euro de la FEI pentru creditarea întreprinderilor mici
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2018

Patria Bank, bancă rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica și fosta Patria Bank, a accesat un nou plafon de finanțare, în valoare de 20 de milioane de euro, de la Fondul European de Investiții (FEI), pentru a acorda credite micilor antreprenori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Garanția EaSI din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) este finanțată de Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană a selectat Fondul European de Investiții (FEI) pentru a pune în aplicare garanția EaSI, scrie News.ro.

”Împreună cu noul plafon, creditul EaSI oferit de Patria Bank vine cu noi avantaje pentru cei care îl accesează: valoarea creditului poate ajunge până la 115.000 lei, iar sumele obținute pot fi folosite inclusiv pentru plata restanțelor la bugetul de stat”, arată un comunicat al băncii.

CONFIRMARE Surpriză: Lanțul grec de restaurante fast-food Gregory’s revine în România, la doar 9 luni după ce și-a lichidat toate centrele de pe piața românească. \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Surpriză: Lanțul grec de restaurante fast-food Gregory’s revine în România, la doar 9 luni după ce și-a lichidat toate centrele de pe piața românească. "Așteptarea a luat sfârșit", mesaj cu o nouă strategie

Patria Bank este prima bancă din România care a accesat încă din 2015 un plafon de finanțare de la FEI, creditând până în prezent peste 1.200 de antreprenori din categoria companii mici si mijlocii, inclusiv Agro.

“Finanțarea afacerilor mici și foarte mici este una din principalele linii de business și o prioritate strategică pentru Patria Bank. În mod cert, creditul EaSI este 100% destinat micilor antreprenori: este simplu și ușor de accesat, fără avans, fără garanții, fără prea multe bătăi de cap. Până la acest moment peste 1.200 de antreprenori au accesat un credit EaSI de la Patria Bank, valoare media a creditului fiind de circa 17.000 de euro”, spune Codruț Nicolau, director comercial Patria Bank.

Creditul EaSI fără garanții materiale poate fi solicitat de microîntreprinderi românești (indiferent de forma de organizare sau domeniu de activitate) care au maximun nouă angajați și o cifra de afaceri de maxim 2 milioane de euro pe an.

EaSI se acordă în lei pentru finanțarea capitalului de lucru și a activităților curente, investiții sau mixt, achiziția de bunuri, precum și pentru investiții imobiliare. Garanția FEI acoperă 80% din valoarea creditului, diferența de 20% fiind susținută de Patria Bank fără a solicita garanții materiale.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori București, cu prezență în 63 de orașe la nivel național, prin 85 sucursale, peste 180.000 de clienți și 3,5 miliarde lei în active.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank