Moody's a anunțat prima retrogradare a ratingului suveran din istoria Israelului

Moody's a anunțat prima retrogradare a ratingului suveran din istoria Israelului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2024

Israelul a primit prima decizie de retrogradare a ratingului de țară in istoria sa, după ce Moody's Investors Service a decis să coboare cu o treaptă ratingul Israelului, citând impactul conflictului militar cu Hamas asupra finanțelor sale, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ratingul suveran al Israelului a fost coborât de Moody's, de la "A1" până la "A2", a șasea cea mai bună notă din categoria "investment grade", la egalitate cu calificativele de care beneficiază Polonia și Chile. În paralel, Moody's a modificat și perspectiva asociată ratingului , de la "stabilă" la "negativă", încheind o procedură de revizuire demarată în luna octombrie.

FOTO Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix, a murit la vârsta de 75 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix, a murit la vârsta de 75 de ani

Conflictul cu Hamas și consecințele sale vor "crește în mod semnificativ riscul politic pentru Israel și de asemenea vor slăbi instituțiile sale executive și legislative precum și soliditatea fiscală, în viitorul apropiat", a informat Moody's într-un comunicat de presă difuzat vineri, adăugând că se așteaptă ca "povara datoriei Israelului să fie semnificativ mai mare decât preconiza înainte de conflict".

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus că decizia nu reflectă starea economiei israeliene. "Se datorează în întregime faptului că suntem în război. Ratingul va fi îmbunătățit imediat ce vom câștiga războiul", a spus Netanyahu.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel rating
israel război hamas
israel gaza