Oficial BCE: Nu există riscuri sistemice din partea Deutsche Bank

Oficial BCE: Nu există riscuri sistemice din partea Deutsche Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2016

Deutsche Bank nu va aduce la pământ economia zonei euro, a declarat președintele băncii centrale din Lituania, Vitas Vasiliauskas, care este și membru în consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), aducând o nouă doză de calm în cazul celei mai mari bănci germane, ale cărei probleme financiare au provocat îngrijorare pe piețele financiare, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu cred că problemele legate de una dintre bănci pot influența stabilitatea financiară în ansamblul ei”, a spus Vasiliauskas într-un interviu acordat Wall Street Journal.

Lituania a adoptat euro în 2015, astfel că Vasiliauskas a devenit membru al consiliului guvernatorilor BCE, care include 25 de persoane, scrie News.ro.

”Nu cred că există o problemă sistemică”, a mai spus Vasiliauskas, care participă la reuniunea anuală a FMI.

Oficiali guvernamentali, bancheri și lideri economici încearcă să găsească o soluție pentru calmarea temerilor investitorilor legate de viitorul Deutsche Bank, care ar putea fi amendată de Departamentul de Justiție al SUA cu până la 14 miliarde de dolari pentru tranzacții cu instrumente financiare de dinainte de criza financiară.

În privința măsurilor de stimulare ale BCE, Vasiliauskas nu a precizat ce măsuri ar putea lua instituția la viitoarele reuniuni ale consiliului guvernatorilor, dar a subliniat că nu s-a discutat cum va fi încheiat programul de achiziții de obligațiuni de 80 de miliarde de euro pe lună.

EXCLUSIV Șeful ASF: Ținta de tarif RCA convenită inițial cu asociațiile transportatorilor va fi modificată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful ASF: Ținta de tarif RCA convenită inițial cu asociațiile transportatorilor va fi modificată

Bloomberg a relatat în această săptămână că s-a creat un consens la nivelul BCE despre cum să fie reduse treptat achizițiile de active.

Vasiliauskas a spus însă că nu s-a discutat nimic și că a fost surprins despre interpretările din presă.

Mulți analiști se așteaptă ca BCE să ia unele măsuri aproape de sfârșitul anului pentru a îmbunătăți programul de achiziții de obligațiuni, dar Vasiliauskas a spus că este prematur de discutat posibilele măsuri din viitor. El a precizat că BCE analizează toate opțiunile posibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
deutsche bank