OTP anunță oficial că preia Banca Românească de la National Bank of Greece

OTP anunță oficial că preia Banca Românească de la National Bank of Greece
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iul 2017

Banca ungară OTP Bank a ajuns la un acord defintiv pentru a prelua Banca Românească de la National Bank of Greece (NBG).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat din luna martie că OTP Bank este în discuții avansate pentru a prelua Banca Românească, iar la începutul acestei luni a anunțat că OTP va cumpăra banca.

”Reprezentanții National Bank of Greece și ai OTP Bank România au semnat acordul privind achiziționarea Băncii Românești. Părțile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacției”, spun reprezentanții OTP România.

Tranzacția implică acțiunile Băncii Românești deținute de NBG, precum și achiziția portofoliului suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale NBG.

După finalizarea tranzacției, care necesită aprobarea BNR și a Băncii Naționale a Ungariei, cota de piață a OTP Bank România va crește la aproape 4% de la 2,09% cât este în prezent. Banca ungară va urca astfel pe locul 8 în topul băncilor din România.

National Bank of Greece vinde asigurătorul Garanta din România către olandezii de la Exin CITEȘTE ȘI National Bank of Greece vinde asigurătorul Garanta din România către olandezii de la Exin

Banca Românească a fost scoasă la vânzare la începutul anului de către grupul bancar NBG. NBG este acționar majoritar la Banca Românească, cu o deținere de 99,279%.

Vânzarea Băncii Românești se înscrie în strategia de reorganizare a NBG, ce vizează renunțarea la o parte din activele din Balcani, inclusiv la operațiunile din România, și concentrarea pe activitățile de pe piața locală. Pe lângă operațiunile din România, NBG va renunța la mai multe active din Serbia, Albania și Cipru.

"Vânzarea Banca Românească reafirmă angajamentul nostru de a implementa planul de restructurare și a ne întări poziția de lichiditate și rata de capitalizare”, a afirmat Leonidas Fragkiadakis, CEO-ul National Bank of Greece.

Tranzacția va avea un impact de 650 de milioane de euro asupra lichidității NGB.

Banca Românească a încheiat anul trecut cu active totale de 6,382 miliarde de lei și o cotă de piață de 1,62%, în scădere raportat la active de 6,658 miliarde de lei și o cotă de 1,8% la finele anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca romaneasca
nbg
national bank of greece
banca
vanzare
otp