OTP Bank: 72% dintre clienții cu credite în franci elvețieni au ales conversia

OTP Bank: 72% dintre clienții cu credite în franci elvețieni au ales conversia
scris 17 aug 2016

Peste 7.000 de clienți ai OTP Bank România au semnat contractele de conversie a creditelor în franci elvețieni, cu o mie mai mulți decât la finele lunii martie.

Oferta OTP Bank, lansată la finele anului trecut, a venit cu un discount mediu de 21,2% și a costat banca cu acționariat maghiar 425 de milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă. Estimările inițiale erau pentru un cost de 400 de milioane de lei, în condițiile în care oficialii băncii vizau conversia a 90% din portofoliu.

„Prin lansarea programului de conversie a creditelor în CHF, ne-am propus să le oferim clienților noștri una dintre cele mai competitive soluții de pe piață. Fiecare client a primit o ofertă personalizată, în funcție de tipul său de credit, anul în care a fost acordat și rata inițială a dobânzii“, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Piraeus Bank încearcă să-și convingă clienții să convertească în lei creditele în franci elvețieni. Detaliile ofertei CITEȘTE ȘI Piraeus Bank încearcă să-și convingă clienții să convertească în lei creditele în franci elvețieni. Detaliile ofertei

Banca susține că, în șapte din zece cazuri, clienții au obținut mai mult din conversie decât dintr-un proces pe clauze abuzive. 879 de clienți au închis procesele după ce au acceptat oferta de conversie.

La începutul anului, OTP avea 10.500 de clienți cu credite în moneda elvețiană, afectați de dublarea valorii francului în raport cu leul față de perioada 2007-2008 în care au luat împrumuturi.

OTP este a doua bancă locală care a lansat un program de conversie, după ce Banca Transilvania a convertit cea ma mare a portofoliului preluat de la Volksbank, oferind clienților un discount de 22,5%.

Marți, și grecii de la Piraeus Bank au lansat o ofertă de conversie, cu un discount inițial de 15%:

OTP era a 12-a banca locală după active la finele anului trecut, cu o cotă de piață de 3%, în creștere cu un punct procentual față de 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
conversie otp bank
credite franci elvetieni
conversie credite franci