Piperea: Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost "trântită" de CCR pe un motiv bizar

Piperea: Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost "trântită" de CCR pe un motiv bizar
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2017

Proiectul legii conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost trântit de Curtea Constituțională (CCR) pe un motiv bizar, că s-ar fi încălcat principiul bicameralismului, a scris marți avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook, precizând că va continua procesele pe această temă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric este neconstituțională, a decis, marți, Curtea Constituțională.

"Proiectul legii conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost trântit de CCR, pe un motiv bizar - cică s-ar fi încălcat principiul bicameralismului. În plus, CCR (...) trimite la legislația anterioară pentru efectuarea conversiei. Calea rezolvării prin lege, fără costuri suplimentare, a acestei "mici" probleme a creditelor în valute exotice, este neutralizată", a scris Piperea, unul dintre susținătorii fervenți ai proiectului, scrie News.ro.

Cu toate acestea, Piperea susține că procesele gestionate de el și de echipa sa vor continua.

"În legatură cu procesele gestionate de mine și de echipa mea: ele vor fi duse până la capăt, indiferent de rezultat, chiar și dacă va rămâne un singur reclamant. Deocamdată, însă, aceste procese sunt suspendate, întrucât așteptăm ca CJUE să ne spună cam cum ar trebui să procedăm în continuare, căci instanțele noastre ne-au băgat în cea mai mare confuzie, oameni cu aceleași contracte, cu aceiași creditori, avand soluții diametral opuse", a mai scris Piperea.

Daniel Zamfir, după decizia CCR pe conversie: Debitorii pot apela la instanță pentru a reduce din datorie CITEȘTE ȘI Daniel Zamfir, după decizia CCR pe conversie: Debitorii pot apela la instanță pentru a reduce din datorie

Anterior, senatorul PNL Daniel Zamfir a declarat, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea privind conversia creditelor în franci, că debitorii pot apela, în instanță, la un mecanism introdus prin Legea dării în plată și confirmat de CCR privind reechilibrarea contractelor în cazul depășirii gradului de îndatorare de 30% din venituri, stabilit de BNR.

El a afirmat că persoanele cu credite în franci elvețieni pot apela astfel la instanță.

Senatorul afirmă că așteaptă să vadă și motivarea CCR privind Legea conversiei, afirmând că este dificil de spus dacă proiectul mai are sau nu șanse de a fi modificat de Parlament și adoptat, pentru că depinde de criticile aduse de Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
piperea
legea conversiei creditelor în franci elvețieni
ccr